رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق بازرگانی تهران گفت: صادرات محصول زعفران ایران در سال گذشته توانست برای دومین سال متوالی روند افزایشی خود را حفظ کند و رکورد بیشترین میزان صادرات این محصول در 10 سال گذشته را بشکند.

کاوه زرگران روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، میزان صادرات زعفران در سال گذشته را حدود 236 تن به ارزش بیش از 326 میلیون دلار ذکرکرد. وی ادامه داد: به رغم رشد صادرات حدود 55 درصدی زعفران، حدود 77 درصد محصول طلای سرخ ایران تنها به سه کشور هنگ کنگ، امارات و اسپانیا صادر می شود که نشان از موفق نبودن ما در گرفتن سهم بیشتر از بازار سایر کشورهاست.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: آمار تجارت کشورهای عمده واردکننده زعفران ایران نشان می دهد که کشورهایی چون اسپانیا در عین حال که از واردکنندگان عمده زعفران از کشورمان هستند، از بزرگترین صادرکنندگان زعفران در جهان  می باشند.
وی اضافه کرد: توجه نکردن به نیاز بازارهای جهانی و تلاش برای مطابقت با آن در دوره های گذشته سبب شده کشورمان بازار زعفران بسته بندی شده را به کشورهایی چون اسپانیا واگذار کند و با وجود رتبه اول در تولید و صادرات این محصول، عمده محصول تولیدی زعفران کشور به شکل فله از کشور صادر شود و ارزش افزوده کمتری را برای کشور به همراه داشته باشد.
زرگران گفت: غفلت مسئولان این حوزه در نگهداری از مزیت کشور در تولید این گرانبهاترین ادویه جهان و خروج پیاز زعفران از کشور سبب شده کشور همسایه ما یعنی افغانستان امروز به یکی از رقبای ما در تولید و صادرات زعفران تبدیل شود. این کشور توانسته با صادراتی بیش از 17 میلیون دلار در سال 2017، سهم خود از بازارهای جهانی تجارت این محصول را نزدیک به 23 درصد افزایش دهد.

 

دیدگاه خود را بنویسید